Medtem ko vas ni bilo

Sorry We Missed You

Zvrst:drama
Leto:2019
Dr?ava:VB / Francija / Belgija
Dol?ina:100 min
Igrajo:Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor, Ross Brewster
Re?ija:Ken Loach
Scenarij:Paul Laverty
IMDb

Na sporedu:

    čet, 21. nov ob 20:00

Dvakratni dobitnik zlate palme Ken Loach se je skupaj s svojim dolgoletnim scenaristom Paulom Lavertyjem vrnil iz upokojitve, da bi povedal zgodbo o novih oblikah delavskega izkoriščanja.

 

Ricky in Abby z otrokoma živita v majhnem delavskem stanovanju v Newcastlu. Ricky vseskozi menja službe, medtem ko Abby opravlja delo negovalke na domu, saj so ji bližnji stiki s starejšimi zelo pri srcu. Čeprav vedno več delata, nekega dne ugotovita, da se nikoli ne bosta mogla povsem osamosvojiti in si privoščiti lastnega doma. Vse dokler se Rickyju ne ponudi nenadejana priložnost. Kupi si nov kombi in pri lastnem podjetju dostavlja pošiljke na dom. Sodobni svet je vse bolj utesnjujoč, ta nova, krasna prihodnost pa delavce, kakršen je Ricky, zapeljivo vabi v svoj objem.

 

"Ko smo sklenili film Jaz, Daniel Blake, sem razmišljal: 'Morda je to zadnji film.' Ko sva v okviru raziskave obiskovala razdelilnico hrane, je večina ljudi tam opravljala delo s skrajšanim časom - honorarno, po pogodbi brez vezanosti ur. Gre za novo vrsto izkoriščanja. Med pogovori sva se s Paulom [Lavertyjem] vsak dan dotaknila tem, kot so najem začasne delovne sile, samozaposleni ali delavci, ki jih posreduje agencija. Sčasoma sva prišla na zamisel, da je morda vredno posneti še en film - ne ravno spremljevalno delo za film Jaz, Daniel Blake, temveč z njim povezano." (Ken Loach)

 

Cena vstopnice: 5 EUR
Vstopnice so na voljo le v Mestnem kinu Metropol pol ure pred projekcijo, ne pa tudi na drugih festivalskih prizoriščih in www.liffe.si. Pri nakupu ni mogoče uveljavljati količinskih popustov.

comments powered by Disqus