Modrček

The bra

Zvrst:komična drama
Leto:2018
Dr?ava:Azerbajdžan / Nemčija
Dol?ina:90 min
Igrajo:Miki Manojlović, Paz Vega, Chulpan Khamatova, Denis Lavant, Maia Morgenstern
Re?ija:Veit Helmer
Scenarij:Veit Helmer in Leonie Geisinger
IMDb

Na sporedu:

    sre, 20. nov ob 20:00

Sodobna reinterpretacija zgodbe o Pepelki, poetična komedija o vlakovodji, ki išče lastnico skrivnostnega modrčka. Brez dialogov in z Mikijem Manojlovićem v glavni vlogi.

 

Strojevodja Nurlan še zadnjič pred upokojitvijo pelje svoj vlak v Baku. Nekje na poti skozi mesto se na vlak ujame moder modrček. Da bi ubežal osamljenosti, se Nurlan poda na najbolj vznemirljivo dogodivščino svojega življenja: poiskal bo lastnico tega mamljivega kosa spodnjega perila. Medtem ko zavzeto trka na vrata hiš ob tračnicah in srečuje ženske, ki ga vsaka iz svojega razloga spuščajo k sebi, njegov projekt tudi pri njihovih možeh ne ostane neopažen. A bolj ko se stvari zapletajo, odločnejši je Nurlan v svoji nameri in vse bolj domiseln pri iskanju načina, kako ženske prepričati, da pomerijo modrček.

 

Festivali in nagrade:

Tokio 2018, Baku 2019 (najboljši mednarodni film), Cinequest 2019 (najboljša komedija), Talin 2018, Peking 2018, Pulj 2018.

 

Cena vstopnice: 5 EUR
Vstopnice so na voljo le v Mestnem kinu Metropol pol ure pred projekcijo, ne pa tudi na drugih festivalskih prizoriščih in www.liffe.si. Pri nakupu ni mogoče uveljavljati količinskih popustov.

comments powered by Disqus