Moj najboljši profil

Celle que vous croyez

Zvrst:romantična drama
Leto:2019
Dr?ava:Francija / Belgija
Dol?ina:101 min
Igrajo:Juliette Binoche, Nicole Garcia, François Civil, Marie-Ange Casta, Guillaume Gouix, Charles Berling
Re?ija:Safy Nebbou
Scenarij:Safy Nebbou in Julie Peyr Camille Laurens
IMDb

Na sporedu:

    pon, 18. nov ob 20:00

Juliette Binoche igra uspešno profesorico v srednjih letih, ki se ujame v svet družbenih omrežij, kjer je meja med lažmi, sanjami in resničnostjo popolnoma zabrisana.

 

Claire Millaud je privlačna profesorica pri petdesetih letih in mati dveh otrok. Njeno razmerje z mlajšim fotografom Ludom je vse prej kot idealno, zato se odloči, da bo za njim vohunila. Na družbenem omrežju si ustvari lažni profil in postane Clara, mlado in lepo štiriindvajsetletno dekle. Ludov prijatelj Alex se nemudoma zaljubi vanjo in jo želi spoznati, a si Claire vedno izmisli nove izgovore, da bi ga obdržala na razdalji. Njena služba in otroka se postopoma vse bolj umikajo v ozadje, medtem ko se predaja skušnjavam vzporednega sveta. A le dokler se oba svetova dokončno ne prepleteta, nastali spor pa začne ogrožati življenje, kakršno je poznala do tedaj.

 

»Claire je nekakšna »antijunakinja«, zapletena in protislovna obenem. Njena tragična razsežnost je zato obarvana z uničujočo krivdo. Vendar ponižanje in bridkost premaga z uresničevanjem svoje življenjske sile skozi drugo, izmišljeno žensko. Recimo, da je obupana oseba, deloma žrtev današnje družbe. Vsekakor pa občutek, da nekomu nisi več 'prvi' ali da si zavrnjen, z drugimi besedami zavest o toku časa, ki nas lahko odrine na stranski tir, ni omejen na ženske. Univerzalen je …« (Safy Nebbou)

 

Cena vstopnice: 5 EUR
Vstopnice so na voljo le v Mestnem kinu Metropol pol ure pred projekcijo, ne pa tudi na drugih festivalskih prizoriščih in www.liffe.si. Pri nakupu ni mogoče uveljavljati količinskih popustov.

comments powered by Disqus