Diego Maradona

Diego Maradona

Zvrst:dokumentarni
Leto:2019
Dr?ava:Velika Britanija
Dol?ina:130 min
Nastopajo:Diego Armando Maradona, Diego Maradona Jr., Claudia Villafañe, Cristiana Sinagra
Re?ija:Asif Kapadia
Scenarij:Asif Kapadia
Distribucija:Fivia
IMDb

Na sporedu:

    pet, 19. jul ob 20:00
    sob, 20. jul ob 20:00
    ned, 28. jul ob 20:00

Diego Maradona 5. julija 1984 prispe v Neapelj. Karizmatični Argentinec in najbolj strastno, a nevarno mesto v Evropi sta kot ustvarjena drug za drugega. Maradona prej zaspani nogometni klub Napoli kmalu povede do naslova državnega prvaka. Na igrišču uprizarja čudeže, na ulicah ga častijo kot boga. Vse skupaj se zdi skoraj neresnično. Toda cena bo visoka.

 

Režiser Asif Kapadia (Senna, Amy) se v zadnjem delu trilogije o temnih plateh slave potopi v viharno življenje enega največjih nogometašev vseh časov.

 

Prevzeli so me njegov značaj, talent, iskrenost, strast, humor in ranljivost. Fascinirala me je njegova pot, bil je vodja, ki je svoja moštva ponesel na sam vrh, a njegova kariera je bila tudi polna padcev. Maradona ima dve plati. Lahko je očarljiv, a pokazati zna tudi drugačen obraz. Je človek ulice, prihaja iz surovega okolja. Potrebuje nekaj, proti čemur se lahko bori. To je njegova motivacija. Ko že misliš, da je z njim konec, se spet postavi na noge. Zgodba Diega Maradone je zgodba o smrti in ponovnem vstajenju. Ta ideja je v srcu našega filma.« (Asif Kapadia)

comments powered by Disqus