Gospodična Nemitežit

Jamais contente

Zvrst:drama
Leto:2016
Država:Francija
Dolžina:90 min
Igrajo:Léna Magnien, Patricia Mazuy, Philippe Duquesne, Catherine Hiegel, Alex Lutz, producent Patrick Sobelman
Režija:Emilie Deleuze
Scenarij:milie Deleuze, Marie Desplechin, Laurent Guyot po romanu Marie Desplechin
Distribucija:Demiurg
IMDb

Na sporedu:

    pet, 26. okt ob 19:00

Priporočena starost za ogled: 11+

V francoščini s slovenskimi podnapisi.

 

festivali, nagrade Berlinale 2016 (posebna omemba v sekciji Generation Kplus). Nagrada Evropske filmske akademije po izboru mladega občinstva, 2016. Ciné-Jeune de l'Aisne 2016. FIFEM, Montreal. Sarajevo. TIFF, Toronto. Melbourne. Liffe.

 

Najstniška komedija, ki so ji mladi iz različnih mest po Evropi skupaj podelili evropsko nagrado mladega filmskega občinstva 2016.

 

Težko je biti star trinajst let in Aurore to izkuša prav vsak dan. Očitajo ji, da je trmasta, kljubovalna in jezikava, a ona ima le izdelane poglede na svet. In kar naprej od nje nekaj pričakujejo. Starša, da bo imela dobre ocene kot njena mlajša sestrica ali pa da bo lepa in priljubljena kot starejša. Učitelj francoščine, da bo brala zastarele debele knjige. Prijateljica, da ji bo v vsem uslužna. Da o fantih ne govorimo. Povabijo jo, da poje z njimi v glasbeni skupini, potem pa tik pred nastopom podvomijo v njen slog oblačenja in si drznejo deliti nasvete. A na srečo se Aurore ne da tako zlahka. Konec koncev ni razloga, da bi se morala počutiti grda, neumna in neuspešna. In če vztrajaš, se včasih vsaj za kak hip zazdi, da je življenje lahko tudi preprosto in lepo.

comments powered by Disqus