Fantastična ženska

Una mujer fantástica

Zvrst:drama
Leto:2017
Država:Čile / ZDA / Nemčija / Španija
Dolžina:104 min
Igrajo:Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Kuppenheim, Nicolás Saavedra, Amparo Noguera
Režija:Sebastián Lelio
Scenarij:Sebastián Lelio in Gonzalo Maza
Distribucija:Famous fox
IMDb

Na sporedu:

    čet, 24. maj ob 20:00
    pet, 25. maj ob 19:00
    sob, 26. maj ob 19:00
    ned, 27. maj ob 20:00
    sre, 30. maj ob 20:00

Dobitnik letošnjega oskarja za najboljši tujejezični film je zgodba o ženski, ki se mora boriti za pravico, da je lahko tisto, kar je. Kompleksna, močna … fantastična ženska.

 

Mlada natakarica in pevka Marina ter dvajset let starejši Orlando sta zaljubljena in načrtujeta skupno prihodnost. Nekega večera po praznovanju Marininega rojstnega dne Orlanda nenadoma obide huda slabost. Marina ga nemudoma odpelje v bolnišnico, a Orlando na urgenci umre. Namesto da bi v miru žalovala, se mora Marina soočiti z vsiljivimi vprašanji policije in zaničljivim odnosom Orlandove družine.

 

Festivali in nagrade:

Oskar za najboljši tujejezični film. Srebrni medved za najboljši scenarij, nagrada teddy za najboljši film, posebna omemba ekumenske žirije – Berlinale. Nominacija za zlati globus za najboljši tujejezični film. Nagrada spirit za najboljši mednarodni film. Nagrada feniks za najboljši film, režijo in igralko. Nagrada FIPRESCI za najboljšo igralko – Palm Springs. Nagrada goya (španski oskar) za najboljši ibero-ameriški film. Najboljši latinsko-ameriški film – San Sebastián. Najboljša igralka – Marseille. Telluride. Toronto. London. Busan.

comments powered by Disqus