Družinica

Družinica

Zvrst:drama
Leto:2017
Država:Slovenija
Dolžina:95 min
Igrajo:Primož Vrhovec, Irena Kovačević, Miha Košec, Ula Gulič, Borut Veselko, Vlado Novak, Marjuta Slamič, Eva Stražar, Ludvik Bagari, Nataša Burger
Režija:Jan Cvitkovič
Scenarij:Jan Cvitkovič
Distribucija:Fivia
IMDb

Na sporedu:

    pet, 20. okt ob 20:00
    sob, 21. okt ob 20:00
    ned, 22. okt ob 18:00
    ned, 29. okt ob 18:00

Gradnikovi so srečna družinica. Marko je priljubljen učitelj filozofije na srednji šoli, Dunja pa uspešna vodja razvojnega oddelka v tovarni. Dvanajstletni Taras je obetaven judoist, njegova osemletna sestrica Mala pa živahna, vesela deklica. Njihovo življenje je lepo in mirno. Potem pa nekega dne oba starša nepričakovano izgubita službo in idilično družinsko življenje se nenadoma obrne na glavo. Breme, ki ga starša vedno težje prenašata, vse bolj pada na ramena otrok.

 

V državi, kjer socialna pomoč temelji na prihodkih izpred dveh let, je meja med normalnim družinskim življenjem in golo revščino zelo tanka. Družinica Jana Cvitkoviča (Kruh in mleko, Odgrobadogroba) je zgodba, ki se v Sloveniji dogaja tako rekoč vsak dan.

 

Festivali in nagrade:

Svetovna premiera v tekmovalnem programu festivala v Montrealu. Nagrada za najboljšo žensko glavno vlogo - Montreal. Vesna za najboljšo fotografijo (Marko Brdar), najboljšo izvirno glasbo (Damir Avdić), najboljšo kostumografijo (Emil Cerar in Polonca Valentinčič) in najboljši zvok (Boštjan Kačičnik), Festival slovenskega filma 2017.

comments powered by Disqus