Kratki z Zoranom Dževerdanovićem

Zvrst:kratki filmi
Dolžina:60 min
IMDb

Na sporedu:

    pet, 29. sep ob 20:00

V MODRINO

(U plavetnilo, Hrvaška / Slovenija, 2017)

Režiser: Antoneta Alamat Kusijanović

Scenarij: Christina Lazaridi

Igrajo: Gracija Filipović, Vanesa Vidaković Natrlin, Dominik Duždević, Andro Režić, Nataša Dangubić, Marija Kohn

Dolžina: 22 min

Trinajstletna Julija se z mamo med počitnicami umakne na idilični jadranski otok, kjer je odraščala. Veseli se, da bo obudila prijateljstvo z Ano, ki pa več pozornosti namenja svojemu fantu. Anina zavrnitev odpre pri Juliji nezaceljene rane iz preteklosti in prebudi spomin na družinske težave, za katere je že mislila, da jim je ušla.

 

NIKO

(Slovenija, 2017)

Režija: Andrej Košak

Scenarij: Milica Piletić in Mladen Đorđević

Igrajo: Vlado Novak, Julij Kump, Valter Dragan, Nenad Tokalič, Vladimir Vlaškalić, Aleksandra Balmazović, Maja Martina Merljak

Dolžina: 14 min

Nikolaj zapušča popravni zavod. Iz Nikolajevega obnašanja vidimo, da je nesiguren, saj globoko v sebi čuti, da vrnitev v svojo vas ne bo enostavna. Njegov vzgojitelj Dimitrij je nanj še posebej navezan, saj vidi v mladeniču potencial. Ko Nikolaj pride domov, vidi očeta in njegovo mlado nosečo ženo, kako gradita družinsko hišo. Očetu je sin sedaj v napoto. Zaradi grobe opaske, glede Nikolajeve pokojne matere, ga Nikolaj z lopato udari po glavi. Nikolaj zbeži nazaj v popravni dom, ker nima drugam iti, kjer se zgodi tragedija, ki nas postavlja pred dilemo, kaj storiti z mladimi prestopniki, ko se izteče kazenski ukrep.

 

PO SLOVENSKO

(Slovenija, 2017)

Režija: dr. Marta Frelih

Scenarij: dr.Marta Frelih in Eva Kraševec po črtici Sprava Josipine Turnograjske

Igrajo: Pavle Ravnohrib, Ludvik Bagari, Alojz Svete

Dolžina: 20 min

Sprta soseda, ki se že leta sovražita, zaprosita sodnika, naj razreši njun primer. Sodnik ju pospremi do ječe in jima sporoči, da ju bo izpustil, ko se spet pobotata. Tretji dan si izmenjata nekaj besed, dan pa končata v glasnem krohotu. Sodnik zahteva od njiju, da si sežeta v roke, kar na sodnikovo veliko presenečenje tudi storita, zato ju izpusti in presenečeno zre za njima. Kmeta končata nenavadni dan v gostilni. Ko sta že močno okajena, se prepir med njima znova razplamti. 

 

Vstopnina: 4 EUR

V sodelovanju z Zavodom Blade production.

comments powered by Disqus