Frantz

Frantz

Zvrst:drama
Leto:2016
Država:Francija / Nemčija
Dolžina:113 min
Igrajo:Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Johann Von Bülow, Anton Von Lucke, Cyrielle, Alice De Lencquesaing
Režija:François Ozon
Scenarij:François Ozon (svobodna priredba filma Broken Lullaby Ernsta Lubitscha)
Distribucija:Fivia
IMDb

Na sporedu:

    ned, 22. okt ob 20:00

V malem nemškem mestecu, nemudoma po koncu prve svetovne vojne, mlada ženska ob grobu vsak dan objokuje smrt zaročenca, ki je padel v Franciji. Nekega dne njeno tiho žalovanje zmoti prihod neznanca, ki polaga cvetje na Frantzev grob. Izkaže se, da je mož Francoz. Mladeniča sta se pred vojno spoznala v Parizu ter v skupni ljubezni do glasbe in slikarstva postala tesna prijatelja. Tako vsaj pravi skrivnostni Adrien.

 

François Ozon (Nova prijateljica, Gospodinja) je v svobodni priredbi filma Ernsta Lubitscha posnel pretanjeno zgodbo o žalovanju, ljubezni, spominu in spravi, ki pokaže, da je ločnica med lažjo in resnico vse prej kot črno-bela.

 

Festivali in nagrade:

Nagrada Marcella Mastroiannija za najboljšo mlado igralko (Paula Beer) – Benetke. Toronto. Sundance. San Sebastián. Stockholm. London. Busan. Hongkong. Telluride. Palm Springs. Nagrada cezar Francoske filmske akademije za najboljšo fotografijo.

comments powered by Disqus